Rouwbegeleiding voor gezinnen

Rouwen doe je niet alleen

Als er binnen een gezin iemand overlijdt verandert alles. Er is een lege plaats, verdriet, verwarring, boosheid. Iedereen verwerkt dit verlies op zijn of haar eigen manier. Waar de een gaat redderen, trekt een ander zich misschien terug. Ieder gezinslid gaat binnen het gezin anders met het verlies om. Het gevolg kan zijn dat je elkaar niet begrijpt in het rouwproces met als gevaar dat je elkaar kwijtraakt. Je hebt het vaak al druk genoeg met je eigen verdriet om je in te leven in het verdriet van een ander.

Zeespiegel begeleidt gezinnen waar een verlies heeft plaats gevonden. Door met elkaar te dwalen door een land van rouw, kijken naar de nieuw ontstane rollen binnen het gezin en mogelijk het spel ‘alle sterren van de hemel’ met elkaar te spelen, worden er gevoelens, gedachten en herinneringen met elkaar gedeeld.

De aanpak van Zeespiegel brengt je in verbinding met jezelf en met elkaar zodat er meer begrip en respect voor ieders proces ontstaat. Hierdoor kan de sfeer meer ontspannen en wordt het ook thuis makkelijker met elkaar in contact te zijn en de verliessituatie te integreren in het leven van nu. Kortom; om samen sterk verder te gaan.

Methoden die gebruikt worden