Rouwbegeleiding voor volwassenen

Rouw is de achterkant van liefde en verbinding

Ieder mens komt op zijn levensweg van alles tegen; mooie ervaringen en gelukkige tijden maar ook momenten van verdriet en verlies. Al deze gebeurtenissen en ervaringen maken en vormen je tot wie je bent en verrijken je met levenservaring.

Verlies kan je leven ingrijpend veranderen, bijvoorbeeld als een dierbare wegvalt, bij echtscheiding of ontslag of als je ziek wordt.

Verlies aanvaarden en accepteren is lastig en kost aandacht en energie. Je moet afscheid nemen van je leven zoals het was en je weet nog niet hoe je verder moet. Vaak brengt dit gevoelens met zich mee zoals boosheid, onzekerheid, eenzaamheid en verwarring. Iedereen ervaart verlies op zijn eigen manier.

Rouw heeft vele kanten en lagen. In de rouw raak je de essentie van leven.

Soms voelt het verlies als een zware steen en is het nauwelijks te dragen, je draagt de steen al heel lang en houd je het niet meer vol, of een situatie raakt aan een oude pijn en gaat de verlieswond van langgeleden weer open. Je bent tot in je ziel geraakt en weet even niet meer hoe……

Zeespiegel biedt begeleiding en ondersteuning door middel van een persoonlijk traject om in de rouw tot balans en rust te komen, om jezelf weer te leren kennen met deze verlieservaring. We werken er naartoe om weer de verbinding met het leven aan te gaan, om balsem voor je gewonde ziel te vinden.

Natuurlijk is ieder mens en dus ook ieder proces anders maar de ervaring leert dat een rouw begeleidingstraject gemiddeld 4 tot 6 sessies beslaat.

Het is ook mogelijk om een eenmalig gesprek aan te gaan voor een luisterend oor, emotionele ondersteuning en een professionele blik.

Methoden die gebruikt worden